WAN

Vrijwel alle organisaties beschikken over een landelijk, Europees, of zelfs wereldwijd netwerk. De performance van bedrijfskritische applicaties laat dan vrijwel altijd te wensen over. Bandbreedte bijkopen lost dit bijna nooit op, afgezien van het feit dat dit erg duur is. Hoe zorg je er dan toch voor dat de applicatieresponse van bedrijfskritische applicaties zo optimaal mogelijk is?

Sinds een aantal jaren zijn er van diverse fabrikanten zogenaamde WAN-accelerators beschikbaar. WAN-accelerators pakken 5 problemen aan op het WAN:

  • Ze reduceren de hoeveelheid Data. WAN-accelerators kunnen Data zowel comprimeren (zoals WINzip) als Cachen. Vooral met Cachen wordt een grote winst geboekt. Een File van 1Mb wordt zo een handvol bytes…
  • Ze elimineren de nadelige effecten van Latency. Door een verbinding in 3 stukken ‘op te knippen’(PC-Accelerator-Accelerator-Server) en tussen beide accelerators een eigen protocol te gebruiken, worden de nadelige effecten van latency geëlimineerd. Deze methode versnelt daarnaast ook ‘chatty’ applicaties.
  • Ze accelereren Applicaties.
  • Ze verhogen de netto doorvoersnelheid. Accelerators houden de linksnelheid bij en zijn daardoor beter in staat de beschikbare bandbreedte te benutten.
  • Ze priotizeren applicaties (Quality of Service). Omdat Accelerators in Laag-7 (OSI) kunnen kijken, zijn ze beter in staat belangrijke applicaties voorrang te geven.

Download ons document “WAN-accelerators, hoe werken ze?” voor meer informatie.

WANacc_200